Egy társadalmi vállalkozó naplója

avagy egy társadalmi vállakozás fejlesztésének mindennapjai

2010. június 17., csütörtök

Akik ott lesznek

a Társadalmi vállalkozások délutánján június 26-án 16-19 óráig a Merlinben!

NESsT – a társadalmi vállalkozások szakértője


A NESsT egy nemzetközi, társadalmi vállalkozásokat fejlesztő és támogató nonprofit szervezet. Dél-Amerika és Közép-és Kelet-Európa 10 országában tevékenykedik már több mint 10 éve. Európában jelenleg 21, Magyarországon 6 társadalmi vállalkozás tartozik a NESsT portfoliójába, ezek közül kettő a fruit of care és a Csoport-téka Egyesület.

A NESsT vallja, hogy a civil szervezetek elősegíthetik céljaik elérését, és megerősíthetik szervezeti és anyagi stabilitásukat azáltal, hogy különféle társadalmi vállalkozások működtetésével szabadon felhasználható saját bevételekkel egészítik ki külső forrásból származó adományaikat. A NESsT célja, hogy a NESsT Vállalkozási Alap portfoliójába tartozó civil szervezetek szakmai és pénzügyi támogatása révén a civil szektor egészének fenntarthatóságát segítse elő.


http://www.nesst.hu/


Csoport-téka Egyesület

A 2001-ben alakult közhasznú szervezet alapítói és tagjai szociális munkások, drámapedagógusok, munkaerő piaci tanácsadók, pszichológusok és pártoló tagok. A szervezet a munkaerőpiacon gyakran többszörös hátránnyal rendelkező személyek munkahelyi reintegrációján dolgozik. Olyan sikeres munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújt, amelyekkel más térségekben is alkalmazható modellt kínál (pl. képzési- és álláskeresési programok, Álláskereső Klub, Személyes konzultáció /szakmai tanácsadás).

A NESST portfólió támogatásával a szervezet olyan társadalmi vállalkozást működtet, amelynek célja, hogy közvetve és közvetetten különböző hátrányos helyzetű csoportok tagjait segítse hátrányaik leküzdésében, társadalmi beilleszkedésükben.


http://www.csoportteka.hu/


Fair Trade "Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség"

Az egyesület célja a méltányos kereskedelem, mint alternatív kereskedelmi forma bemutatása, népszerűsítése, a globalizáció hatásainak felvázolása a fejlett és fejlődő országok közötti kereskedelmi kapcsolatok ismertetése során, illetve az aktív szemléletformálás. A szervezet tevékenyen részt vesz a szabályozott, kiszámítható, diszkrimináció-mentes, nyílt kereskedelmi és pénzügyi rendszerek megismertetésében, kialakításához szükséges tanácsadó munkában. Célja a fenntarthatóság elveinek megismertetése, ezek nemzeti politikába és programokba történő beépítésének elősegítése, mellyel visszafordítható a környezeti erőforrások csökkenése. A szervezet tevékenységének célja továbbá a méltányos kereskedelem termékeinek előállítása során környezetvédelmi szempontok betartatása, ennek kapcsán fogyasztóvédelemmel kapcsolatos feladatok ellátása is.

http://www.fairvilag.hu/


Köszönjük a Merlin Színháznak, hogy befogadtak minket!

Az eseménynek a Merlin Színház ad helyet. Nem véletlen, hogy nyitottak voltak a befogadásra, hiszen 2008 óta működik a MERLIN ENERGIA programsorozat, mely széles civil közeget, alkotókat-művészeket bevonva, kreatív együttműködésben zajlik. Alapja a civil szektor számos résztvevőjével kialakított produktív partnerségi kapcsolat.

A Merlin nem csak színház - egy nemzetközi, művészeti és közösségi központ.

http://www.merlinszinhaz.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése