Egy társadalmi vállalkozó naplója

avagy egy társadalmi vállakozás fejlesztésének mindennapjai

2010. június 5., szombat

Főállású Angyal program-terv - fruit of care

A fruit of care társadalmi céljai

  1. Társadalmi elfogadás. Fogyatékos emberek társadalmi elfogadásának elősegítése. A fogyatékos emberek is képesek jó minőségű termékeket előálltani, csak a megfelelő segítségre van szükségük. A fruit of care esetében ezt a segítséget deesignerek adják. A designerek által tervezett és fogyatékosok által előálltott minőségi kézműves termékek a vásárlók számára kívánatosak. Nem könyörületből vásárolják a termékeket, hanem felelősséggel és élvezettel.
  2. Anyagi biztonság. A minőségi kézműves design termékek értékesítése anyagi biztonságot teremt a fogyatékos munkatársaknak, mivel munkájuk hosszú távon biztosított. Az anyagi siker a védett műhelyeket fenntartó civil és nonprofit szervezeteknek is fontos, mivel kiszámíthatóbb és biztonságosabb működést tesz lehetővé. Ami miatt a szervezetek a rájuk bízott hátrányos helyzetű embereknek megfelelő ellátást tudnak biztosítani.
  3. Összefogás. A fruit of care abból a felismerésből indult, hogy a társadalom különböző csoportjainak szükségük van egymásra. A fogyatékos ember többet tud kihozni magából, hogyha megkapja a szükséges segítséget. A fruit of care körül sok szakember (üzleti tanácsadók, designerek, stb.), önkéntes támogató van, akik tudásukkal, kapcsolataikkal és lelkesedésükkel támogatják a céljaink elérését.
  4. Társadalmi vállalkozás. A civil és fenntartható felelősségvállalás új eszköze a társadalmi vállalkozás, ami biztosítja, hogy a szervezetek nem csak adományokra támaszkodnak, hanem saját tevékenységükből származó bevételeikre is. A fruit of care egyik célja, hogy modell programként bemutassa a civil szervezeteknek az üzleti tudás hasznosságát a társadalmi célok elérésében.
Főállású Angyalként a céljaim
  • A fruit of care a következő egy évben országos szinten ismerté váljon. Ehhez elsősorban a médiát és a szerteágazó partner kapcsolatokat használnám fel. 
  • A fruit of care közösség létrehozása. A közösség szervezéséhez a modern kommunikáció technikáit használnánk fel, facebook, blog, stb. Ez a közösség nem csak a fejlődéshez nélkülözhetetlen önkéntes csapatot bővítené ki, hanem a védett műhelyek számára is lehetőséget teremtene a kapcsolatteremtésre.
  • A frui tof care termékek értékesítéséből származó bevétel növekedjen. A bevétel növekedés közvetlen járuljon hozzá a védett foglalkoztatókat fenntartó szervezetek rehabilitációs munkájához.
  • 2-3 új védett műhely csatlakozása a fruit of care-hez. A fruit of care termékeit jelenleg 6 védett műhely készíti, összesen közel 100 értelmi sérült és autista ember közreműködésével. A program végére a műhelyek és a összdolgozói létszámot is jelentősen növelni kívánom.
  • Új termékek kifejlesztése. Amely munkába a MOME (Iparművészeti Egyetem) diákjaival dolgoznék együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése