Egy társadalmi vállalkozó naplója

avagy egy társadalmi vállakozás fejlesztésének mindennapjai

2010. június 6., vasárnap

Munkatársaink

A fruit of care termékei sok elkötelezett ember, odaadó munkájának gyümölcse.

Kézműveseink

A termékeket védett műhelyekben dolgozó fogyatékos emberek állítják elő. Számukra a minőségi termékek előállítása különleges kihívást és örömöt jelent. Az elkészült termékekkel bizonyítják, hogy a megfelelő segítséggel, képesek másoknak kívánatos, és örömöt okozó minőségi termékeket létrehozni. A termékeikkel teli polcok kiürülése bizonyítja számukra is, hogy munkájuk gyümölcsére embertársaiknak szükségük van. Visszaadva számukra emberi méltóságukat és bizonyítva mindenki számára a fogyatékos emberek társadalmi hasznosságát.

Védett műhelyeink
A fruit of care termékek túlnyomó többségét a kézműveseink civil és nonprofit szervezetek által működtetett védett műhelyekben állítják elő. A védett műhelyekben olyan fogyatékos emberek dolgoznak, akik nem képesek a nyílt munkaerőpiacon elhelyezkedni, vagy további fejlesztésre szorulnak ahhoz, hogy más munkahelyen elhelyezkedjenek. A védett műhelyek a foglalkoztatás mellett terápiás és rehabilitációs foglalkozást is nyújtanak a fogyatékos embereknek egyéni igényeinek megfelelően. A védett műhelyek tevékenysége igen szerteágazó és a fogyatékos emberek képességeitől függően igen költséges. Ezért a jelentős állami támogatás mellett szükésgük van arra, hogy a foglalkoztatási tevékenységükből minél nagyobb árbevételt érjeneke el. A fruit of care a szükséges árbevétel elérésében nyújt nekik segítséget. 

Designereink
A fruit of care sikerének elengedhetetlen része a folyamatosan megújuló termékválasztéka. A termékek fejlesztése, a csomagolások kialakítása, valamint a márka bővítése és kommunikációja folyamatos feladatot jelent designerek, vizuális szakemberek és kreatívok számára.
A fruit of care indulása óta sok ilyen szakemberrel került kapcsolatba. Akik megismerve a fruit of care céljait és eszmeiségét örömmel bekapocsolódtak a fejlesztő munkába. Ők alkotják a fruit of care kreatív csapatát.
Amennyiben szeretnél csatlakozni, örömmel várunk.


Önkénteseink
A fruit of care sikeréhez sokan járulnak hozzá lelkes önkéntes munkájukkal. A fruit of care kommunikációját, közösségi és üzleti kapcsolatai egy részét nekik köszönhetjük. Nélkülük a fruit of care nem tartana itt. Köszönjük nektek.

Mindannyaik büszkék vagyunk a fruit of care-re, összefogásunk gyümölcsére.

1 megjegyzés:

  1. Fantasztikusak munkáitok és a szellemisége is annak, amit tesztek!
    Gratulálok!
    ZSuzsa

    VálaszTörlés